Semaja

Ik ben begonnen met judo toen ik 7 jaar oud was en al gauw bleek dat ik als klein meisje competitief ingesteld was: wedstrijd judo vond ik het leukst. Op mijn 13e stapte ik over en werd Theo Meijer Sport mijn sportschool. Ik deed bijna elke weekend mee aan judowedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Ik vond het leuk mijn kennis en ervaring te delen en wilde graag lesgeven. Ik haalde mijn diploma’s voor judolerares, trainer/coach, sportcoördinator en studeerde af als bewegingsagoog.

 

Na het behalen van mijn 3e dan judo stopte ik met wedstrijd judo en ging de focus naar de volgende generatie en het lesgeven. Ook bij Theo Meijer Sport heb ik een poos les mogen geven. Ik wilde wel in conditie blijven, dus ik besloot om te gaan kickboxen. Al gauw bleek dat mijn judoachtergrond hier een groot voordeel was en ik beide sporten kon combineren oftewel: MMA (Mixed Material Arts).Wat bedoeld was als recreatief werd al gauw weer competitief. Na 4 maanden trainen deed ik mijn eerste stappen in de ring voor een MMA partij. En dat smaakte naar meer.

Omdat MMA meerdere vechtsport disciplines bevat, besloot ik mezelf dus ook in meerdere sporten te ontwikkelen. Naast judo en kickboxen, werden ook Braziliaans jiu jitsu, grappling, worstelen, MMA en krachttraining toegevoegd aan mijn pakket.

Naast het lesgeven, ervaar ik in de praktijk hoe het is als wedstrijdsporter.  Op de mat en in de boksring doe ik ervaringen op die van grote toegevoegde waarde zijn voor mijn lessen en heb ik veel sporters mogen begeleiden. Van jeugd tot senioren 65+, reactief en wedstrijdsporters, mannen en vrouwen maar ook specifieke doelgroepen zoals sporters met een lichamelijke of geestelijke beperking.Ik heb ervaren dat mindset één van de belangrijkste dingen is als (top)sporter.  Omgaan met mentale prikkels, onzekerheid, teleurstellingen, en het creëren van zelfvertrouwen en de juiste discipline om een doel te bereiken. Met de juiste mindset haal je meer uit jezelf. Je kan meer dan je denkt oftewel; “If you believe it you can achieve it”.